onsdag 17 maj 2017

Cole slaw - så gör jag


Nu när jag åker till Newport är jag rätt säker på att det kommer slinka ner minst en Lobster roll! Och till den äter man ju gärna cole slaw, som jag nämnt förut när jag visat våra egna Lobster rolls.... Och jag vet att det finns de som frågat efter recept på "min" cole slaw. Så varsågoda... Äntligen, det tog tid att få till det men ni vet ju hur det sägs...den som väntar på något gott.... ;)




Jag brukar "köra lite på känsla" när det gäller mängderna men ungefär så här brukar jag göra och det blir väl kanske 4-6 portioner, beroende på hur mycket man tycker att man vill ha som tillbehör ;)


*** Cole slaw ***
Ca 5-7 dl strimlad vitkål 
1 dl crème fraîche 
1 dl majonnäs
1 liten morot, strimlad med potatisskalaren, eller grovt riven.
1 liten rödlök, ganska så tunt skivad
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk socker
Blanda ihop crème fraîche  majonnäs och senap. Smaka av med svartpeppar, socker och salt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop väl. 

Själv har jag inget emot att den lite "krispig" och att vitkålen har lite tuggmotstånd. Gillar man inte det, utan vill ha den mjukare får man tänka på att göra den kanske dagen innan och låta den stå i kyl över natten. Men jag brukar ofta komma på samma dag att jag behöver cole slaw, så oftast står min bara någon timme i kyl, och jag tycker den blir bra så. Hoppas det smakar!
Maria


4 kommentarer:

  1. Tack för receptet, så gott med cole slaw, länge sedan jag gjorde det nu. Snygg dukning, gillar de där "korgarna" till pommes.
    Ha nu en toppenresa, ska bli kul att "följa med" på ett hörn:) För du lämnar väl rapporter ;) ;)
    Vi flyttar ju nu på fredag, fick nycklarna förra veckan så vi har varit där några gånger redan. Lägenheten är jättefint renoverad, badrummen känns jättefräscha.
    Är ju supernyfiken på hur det gått för er i Hunnebo:)
    Kram på dig. Hälsa

    SvaraRadera
  2. Så gott. Tack för receptet. Må så gott. Maria

    SvaraRadera
  3. Jag gör nog liknande recept som Dig, lite annan kryddning bara... och gott är det!!! Önskar Er en riktigt härlig resa nu!!
    Ha det nu bäst, stor kram från Kate

    SvaraRadera
  4. Namnam...det vattnas i munnen och jag kommer definitivt att göra "din" coleslaw "görsnart":-)
    Låter hur gott som helst!
    Ha det fint/
    Kramar Helene

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...